Jigsaw by Lume

Jigsaw

LOCATION: Eltham

Designed for a couple with adult children, this house may be described as “contemporary Eltham”. It was conceived in the same vein as the “Headquarters” building, at the request of the home owners. The low-horizontal building form and materials were chosen to allow the dwelling to nestle into the treed landform, below the horizon line.

Using a sensual, minimalist approach to design and material selection, this house is finely proportioned, detailed and finished. The concrete floors provide thermal mass, absorbing passive solar energy. Window and door placement allows for natural cooling through cross-ventilation and provides appropriate light levels, avoiding the need for artificial lighting in the house during the day.

© Copyright Lume Projects

Developed By Melbourne ITC | Designed By Synkd